Mammas Mat
Mat på riktigt!

Tillbehör: komplement till huvudrätten

Papadum är ett krispigt och mycket kryddigt tunnbröd som äts till mat.

Papdum, på enkelt sätt

  1 ½ dl kikärtsmjöl

1 ½ krm spiskummin

ca 1 krm svartpeppar

1 krm salt

1 krm torkad vitlök, eller ¼ - ½ färsk vitlök

1 msk + 1 tsk (20 ml) kallt vatten

2 tsk kokosolja (10 ml)

Om du har en matberedare använder du den, annars går det bra att arbeta ihop smeten med hand. Den blir kladdig, så visp fungerar inte.

1. Blanda alla torra ingredienser i en matberedare.

2. Sätt på maskinen och tillsätt sakta olja och vatten från påfyllningstratten. Den behöver gå ganska länge för att jobba ihop allt till en smet. Frestas inte att fylla på med mer vätska, eftersom smeten blir för kladdig och svår hanterlig.

3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper i silikon. Om du behöver smörj lite olja på det övre så att det inte fastnar i degen. Degen ska vara supertunn! Ca ½ mm!

4. Skär tunna skåror i den utkavlade degen.

5. Grädda i mitten av ugnen på knappt 150° i ca 15 min. Titta till ugnen på slutet så att brödet inte bränns vid.

Voila! Klart!

Stekt rotselleri

Dela och skala en liten rotselleri.

Skär i ca en cm tjocka skivor.

Stek på medelstark värme i ett par minuter på varje sida. Salta.

 Voila! Klart!




Ett tips till alla er som äter potatis!

Kokt potatis

  • Gillar du kokt potatis?
  • Tycker du att det tar för lång tid?
  • Här kommer ett tips som förenklar din tillvaro...

    
1. Sätt på kastrullen med oskalad potatis på morgonen.
2. Låt den koka upp och koka ca 10 min.
3. Stäng av plattan och låt potatisen stå kvar på spiseln över dagen.
4. När du kommer hem värmer du potatisen medan du lagar resten av maten.

Voila! Klart!