Mammas Mat
Mat på riktigt!

Välkommen till Mammas Mat!

Bröd/frallor

4 stora ägg eller 5 små

50 gr smör

½ dl vatten

4 msk kokosnötsmjöl

2 msk pofiber

1 krm salt

1 msk fiberhusk

½ tsk bakpulver

  1. Smält smöret och blanda med vatten och ägg. Vispa inte.

  2. Häll i kokosnötsmjöl, fiberhusk och salt. För bästa resultat använd en ballongvisp. Låt blandningen svälla i minst 10 minuter. Rör ner fiberhusk och bakpulver och låt svälla ytterligare några minuter.

  3. Klicka ut på en plåt med en glasskopa av amerikansk modell eller forma bullar med blöta händer.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 150°, 15-20 minuter beroende på hur stora dina bröd är.

Volià! Klart!

Smarta tips!

Snygga bröd

Jag använder mig av den amerikanska typen av glasskopa. Den är gjord i metall och har en liten skrapa som tar ur smeten. Alla bröd blir perfekt rundade och lika stora.

Förvaring av lowcarb bröd

Enklast är att styckfrysa bullar eller skivor av en limpa. Om du vill ha dom framme i rumstemperatur möglar dom fort i plastpåse. Jag har ett par burkar som jag tror är asiatiska ångkokare. Dom är inte lufttäta, men håller ohyran ute. Med en servett i botten klarar sig brödet upp till en vecka i rumstemperatur.