Mammas Mat
Mat på riktigt!

Välkommen till Mammas Mat!

Kålpudding

500 gr vitkål

smör/ olja

salt o peppar

½ krm stevia

400 gr köttfärs

1 ¾ dl vatten

3 krm salt

½ krm svartpeppar

1. Bryn vitkålen i lite smör eller neutral olja.

2. Krydda med salt o peppar. Tillsätt stevia.

3. Blanda färsen med vatten, salt och svartpeppar.

4. Lägg ett lager vitkål i botten på en ugnsform. Täck detta med köttfärsen och till sist resten av vitkålen.

5. Gräddas i 175° i ca 45 min.


Lingonsylt/ rårörda lingon

200 gr lingon (frysta)

1 dl vatten

1 krm stevia (anpassa efter som du själv vill)

1 -2 krm xantan

1. Blanda försiktigt lingon med stevia och xantan.

2. Tina i mikrovågsugn eller låt stå framme någon timme.

3. Häll över vattnet och låt blandningen dra i minst 30 min.

Violà! Klart! 

Voila! Klart! 

Smarta tips!

Sylt/ rårörda bär

Blanda bär (gärna otinade) med lite xantan och ev sötning. Låt blandningen tina. Häll sedan över hälften så mycket vatten som bär, dvs till 100 gr bär tar du ½ dl vatten (= 50 gr vatten). Låt dra minst 30 min. J