Mammas Mat
Mat på riktigt!

Sötsaker

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Det här är ett lätt sätt att bjuda på fika, när du får oväntat besök

Snabba muffins i mikron

6 msk riven kokos

2 msk sojamjöl

¾ tsk bakpulver

1 krm stevia (koncentrerad)

1 krm äkta vanilj

1 stort ägg

½ dl vatten

 1. Blanda allt tort i en liten skål

2. Rör ner ägget och vattnet

3. Låt svälla några minuter

4. Fördela i silikonformar. OBS! Fyll bara till drygt hälften, annars rinner det över.

5. Kör i mikron i ca 3 min på full effekt. Tiden varierar beroende vilken ugn du har.

6. Ta ur muffinsen ur formarna medan de är varma och låt svalna på galler.

Voila! Klart!

Servera med sylt och vispad grädde.

Rabarber- och jordgubbssylt

I det här receptet går det lika bra med färska som med frusna bär

200 gr rabarber

100 gr jordgubbar

2 krm stevia

2 msk erytriol (sukrin/sötin)

½ dl vatten

1 krm xanthan

1 krm guarmjöl (det går att ersätta med xanthan, men då blir det lite annorlunda konsistens)

1. Tina rabarber och jordgubbar om de är frusna

2. Blanda samman allt i en kastrull.

3. Gör ett uppkok och låt sedan blandningen småputtra i några minuter.

 Voila! Klart!


Saffransmuffins

1 pkt saffran

50 smör eller rapsolja

1 dl vatten

2 stora ägg

1 ¼ dl mandelmjöl

¾ dl sojamjöl

1 msk kokosnötsmjöl

½ tsk bakpulver

½ tsk bikarbonat

2 krm koncentrerad stevia (motsvarar ca 1,5 dl socker)

(1 msk sötin om du vill, för att väga upp beskheten hos stevian)

1 msk fiberhusk

1. Smält smöret

2. Blanda ner saffranet och vattnet

3. När blandningen svalnat rör du ner äggen med en visp

4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke

5. Rör ihop allt och låt svälla en stund

6. Klicka ut i muffinsformar, gärna av silikon

7. Grädda 10-12 min i 200° i nedre delen av ugnen (inte allra längst ner)

Voila! Klart!