Mammas Mat
Mat på riktigt!

Kryddor

Pepparkakskrydda

Blanda lika delar av:

Kanel

Ingfära

Kryddnejlika

Diverse

Sylt/ rårörda bär

Blanda bär (gärna otinade) med lite xantan och ev sötning. Låt blandningen tina. Häll sedan över hälften så mycket vatten som bär, dvs till 100 gr bär tar du ½ dl vatten (= 50 gr vatten). Låt dra minst 30 min. 

Rabarber- och jordgubbssylt

I det här receptet går det lika bra med färska som med frusna bär

200 gr rabarber

100 gr jordgubbar

2 krm stevia

2 msk erytriol (sukrin/sötin)

½ dl vatten

1 krm xanthan

1 krm guarmjöl (det går att ersätta med xanthan, men då blir det lite annorlunda konsistens)

1. Tina rabarber och jordgubbar om de är frusna

2. Blanda samman allt i en kastrull.

3. Gör ett uppkok och låt sedan blandningen småputtra i några minuter.

 Voila! Klart!